Kleinspitz valpar väntas i slutet av Mars

Olga

Dreamwishes Champagne 

Dreamwishes Champagne

Excellent SKK 2 bästa Unghund

Excellent NKK Dogs for All 

PL UA ÖGON UA 

Olga
Dreamwishes Champagne

Olga
Dreamwishes Champagne

Dreamwishes Champagne

Dreamwishes Champagne

Tysk Spets

Rasen är en av flera varianter av tysk spets, som härstammar från stenålderns torvhundar och senare boplatskulturers spetsar och är mellaneuropas äldsta hundtyp. De andra varianterna är grosspitz, mittelspitz, pomeranian (zwergspitz) och keeshond (wolfspitz).

Användningsområde

Rasen är i första hand en sällskapshund som är mycket anpassningsbar och fungerar bra i olika miljöer, och den är också användbar inom många olika områden. Aktiviteter som agility, lydnad, rallylydnad, freestyle, viltspår med mera fungerar den utmärkt i, det är bara fantasin som sätter gränser.

Hälsa

Tysk spets anses vara en frisk ras. Patella luxation (lösa knäleder) förekommer. PRA (ögonsjukdom) har börjat dyka upp på rasen.

Egenskaper / Mentalitet

Rasen har stabil mentalitet med stor familjekänsla. Den är tillgiven, positiv, mycket läraktig, pigg och vaken. Det är en stor hund i litet format. Då den är en varnare med viss vaktinstinkt har den lätt till skall men har relativt låg jaktinstinkt.

Storlek och utseende

Mankhöjd: 27cm +/- 3 cm. Den tyska spetsen ska ha ståndöron och upprullad svans på ryggen. Pälsen ska vara dubbel med rakt utstående ytterpäls och tjock underull. Färgen får vara enfärgad svart, leverbrun, vit, orange, gråschatterad, creme, cremesobel, orangesobel, svart med tanteckning och fläckiga, sk particolour. Hos particolour är alltid grundfärgen vitt. Tydliga vita fläckar oavsett färg (förutom particolour) är ej godkänt. Endast bruna hundar får ha brunt pigment på nos, läppar och ögonkant, övriga färgställningar ska ha svart pigment.

Pälsvård

Pälsen är lättskött, smutsavstötande men bör borstas och kammas ända nerifrån hårbottnen en gång i veckan. Börja sköta pälsen tidigt så valpen lär sig att acceptera hantering.